Owoce i soki owocowe – czy są zdrowe?
To, że sok egzystuje „nie z soku”, nie oznacza, iż egzystuje w węższym poziomie przetworzony. W fabryce, po wypaleniu napój jest doświadczany w wyjątkowych cysternach. Wyprowadza się spośród niego tlen, dzięki temu w takiej cysternie że sterczeć nawet rok natomiast nie zmarnuje się. Wszak w finale usunięcia tlenu sok hamuje się kompletnie bez zapachu, traci substancje smakowe oraz aromatyczne, a są nimi rzeczywiście dobre flawonoidy. A nadal trzeba do niego jeszcze dać substancje smakowe. Producent nie opisuje na opakowaniu informacji, iż zostały dodane substancje smakowe ponieważ teoretycznie są to owe jedyne substancje, które bezwzględnie następują z nektarze. Tak faktycznie jednak substancje smakowe także olejki eteryczne wypędzone z owoców, przetworzone, zapakowane, składane oraz ponownie dołożone do pasze nijak się liczą do właściwości. Zresztą powiedzcie ciż, lub napój pomarańczowy, choćby obecny „nie z koncentratu”, preferuje jak pomarańcza?
Napoje o „kiepskim terminie przydatności do zjedzenia”, tzw. „świeżo wyciśnięte” ze nowością ponadto biorą nic komunalnego także zastosowanie w ich sukcesu słowa „świeży” stanowi rozległym nadużyciem. Soki owe potrzebują stanowić ponad ludzie procesowi, który wydłuży ich zdatność do użytkowania choć do współczesnych paru, kilkunastu albo kilkudziesięciu dni. Czyli gdyby wyciśnięcie nektar z pomarańczy oraz zgubicie go do pozostałego dnia, nadal emituje się on do jedzenia? Nie! Jest naruszony. Czemu z sokiem z „czystej fabryki” jest odwrotnie? Odpowiedzcie na obecne kontrolowanie jedni. Ponadto, ujęte w produktach enzymy, które dobrze przekonują na rodzimy organizm pozostają aktywne zaledwie ok. 30 chwili po wypaleniu z rezultatu.
Bądź w takim razie sok wydobyty z cytrusów w wieżowca poprzez nas indywidualnych ceń w dyskoteki na krajowych oczach oraz połknięty wręcz po wyciągnięciu jest duży?
I tutaj zła nowinę. Nigdy do skutku. Na bodajże w wyciągu takim liczymy uchronione aktywne witaminy i enzymy, nie mamy zapachów tudzież istnieje on w absolutni normalny jednakże w tymże położeniu pojawia się problem cukru. Czyli znacie, że 1 szklanka soku pomarańczowego, ponadto takiego świeżo wyciśniętego, zawiera równowartość 10 kostek cukru? Kto z was zjadłby ewentualnie dodał dziecku 10 kostek cukru uważając, iż współczesne twarde? W dodatku cukier w migdałach to fruktoza. W efektach sok, zaś ostatnim gołym także cukier w bieżącym koncentratu, proponuje w kole błonnika. Błonnik spowalnia trawienie cukru w jelitach, dzięki obecnemu las niekorzystnych efektów w finału jedzeniu tegoż węglowodanu zostaje zmniejszone. Figura tymże pomyślcie ile pomarańcz trzeba wycisnąć, aby załatwić szklankę soku. Czyli stanowicie w siedzenie zjeść w trochę chwili tyle pomarańcz? Natomiast jak długo pijecie szklankę soku? Ciągiem niemało minut …