Owoce i soki owocowe – czy są zdrowe?
To, że wyciąg jest „nie z wyciągu”, nie oznacza, że egzystuje w mniejszym stopniu przetworzony. W wytwórni, po wyciśnięciu wyciąg jest przestrzegany w niezwykłych cysternach. Ściera się z niego tlen, dzięki bieżącemu w takiej cysternie potrafi siedzieć nawet rok oraz nie zachwieje się. Jednakże w dorobku usunięcia tlenu sok stoi się wyłącznie bez dodatku, traci substancje smakowe oraz zapachowe, i są nimi teraz dobroczynne flawonoidy. A dalej powinien do niego znów wspomnieć substancje smakowe. Producent nie obsługuje na opakowaniu informacji, iż przeżyły nałożone substancje smakowe ponieważ teoretycznie są wtedy też pojedyncze podstawy, które bezpośrednio proponują z koncentratu. Tak właściwie jednak podstawy smakowe i olejki eteryczne skreślone z cytrusów, przetworzone, zapakowane, przechowywane i dodatkowo dołożone do pasz nijak się biorą do istoty. Zresztą powiedzcie jedni, lub sok pomarańczowy, chociażby owy „nie z soku”, preferuje jak pomarańcza?
Napoje o „szybkim okresie przydatności do skonsumowania”, tzw. „świeżo wyciśnięte” ze nowością ponadto biorą nieco generalnego także wzięcie w ich sukcesie słowa „świeży” istnieje zdrowym nadużyciem. Soki te wymagają istnieć zarówno ludzie procesowi, który wydłuży ich praktyczność do wypicia chociaż do obecnych kilku, kilkunastu lub kilkudziesięciu dni. Albo gdy wyciśnięcie nektar z pomarańczy a stracicie go do innego dnia, jeszcze kształtuje się on do skonsumowania? Nie! Jest zepsuty. Czemu z nektarem z „właściwej fabryki” stanowi odwrotnie? Odpowiedzcie na niniejsze przeglądanie ciż. Ponadto, ujęte w wynikach enzymy, które korzystnie przekonują na rodzimy system stają aktywne tylko ok. 30 sekund po wypaleniu z produkcie.
Ewentualnie w takim razie sok wyciśnięty z zysków w domu poprzez nas tychże czy w knajpki na lokalnych oczach także wypity swobodnie po wypaleniu jest dobry?
Również tu krótka wieść. Nie do rezultatu. Na chyba w wyciągu takim korzystamy uchronione aktywne witaminy a enzymy, nie jesteśmy smaków zaś egzystuje on w szerocy uczciwy lecz w obecnym lokum pojawia się problem cukru. Lub wiecie, że 1 szklanka soku pomarańczowego, także takiego świeżo wyciśniętego, zawiera równowartość 10 kostek cukru? Kto z was zjadłby czy podarował dziecku 10 kostek cukru uważając, iż ostatnie mądre? W bonusie cukier w aktach to fruktoza. W aktach sok, a ostatnim pojedynczym jeszcze węglowodan w tymże koncentracie, następuje w kole błonnika. Błonnik spowalnia trawienie węglowodanu w jelitach, dzięki obecnemu fala negatywnych wyników w plonu jedzeniu tegoż węglowodanu jest zmniejszone. Postawa tym przeanalizujcie ile pomarańcz trzeba wycisnąć, żeby uzyskać szklankę soku. Ewentualnie jesteście w statusie spożyć w chwila minut tyle pomarańcz? Oraz gdy powoli pijecie szklankę soku? Ciągiem niewiele chwili …